Monday, October 1, 2012

Banyak ku nak cerita, tapi taktau nak mula

Aku terkonfius ngan diri sendiri, setiap kali rasa macam banyak sangat nak diceritakan,dipersembahkan dikongsikan dalam blogni, tapi bila duk ngadapje pc or lappy terusjer mood nak berbloging hilang.. akhirnya pandang sepijelah kat pc tu sambil wat muka ayam berak kapur.. . 
punyalah excitednya, sebelumni, akuni jenis tak berminat begambor, juga bukan pencinta alam tapi sebab dah berkecimpung dalam bidang blogging . (cehs bajet macamlah blogger yang sangat berjaya, orang datang 2 3 ketulje seharipun aku rasa hebat sgt kan.. ngeh ngeh ngeh) jadi terbelilah kamera digital- sumpah sebelumni aku pakai jenis yang masuk kodaktujer.. dah ketinggalan zaman, sebabnya last aku bergambar beria masa zaman belajar dulu.. kalu gigam sgt nak interframe gunajelah tepon cap ayamni. tupun sebab nak taruk dalam FB tunjuk gambar2 anak dan perkembangan terkini.
Tapi sebab bukan jenis yang gila gigam tu, kadangtu kameratu dipandang sepije, gambar2 yang diambilpun terperuk dalam tu je.. takde nafsu nak upload dalam ni (ciss macamlah org beria sgt nak tengokpun, ada org kisahke?.. hahaha) Baiklah, aku ngaku aku memang syok sendiri.

Patu kan yang aku heran kan, setiap kali nak siarkan cerita gembira tapi tetiba mood sedih datang.. mulalah merepek keluar cerita luahan hati yang tidak berkesudahan.. huh


Oh ye, perasan tak skang, aku dah mula bahaasakan "aku".. erm aku rasa macam nak tukar sebabnya bila aku gunakan akuni, rasanya aku lebih funky.. (pejedahnya funky2lak, tapi rasa lebih hepy go lucky, lebih santai) jika guna saya ni mood tu rasa macam kedewasaan sikit, pastu timbul cerita2 sedihje.. huhuh (alasan semua tu kan) 



15 comments:

  1. sama la ngan kita.. kekadang kekangan masa melimitkan kekratifan utk berupdate.. hahaha..

    *ayat tah apa2 tah.. :P

    ReplyDelete
  2. saya pun sama banyak gambar terperuk je kat dalam kamera tu :)

    ReplyDelete
  3. baik...saya pun ade rasa nak tukar ke aku...hurrmm...

    ReplyDelete
  4. Ceritalah apa sajer saleha..kak zan sudi jadi pendengar setia (cewahh!)Hmmm teringat sorang kawan masa sekolah rendah..kak zanlah tempat dia mengadu coz org lain tak nak kawan dgn dia.(masa tu dah darjah 6 tapi dia membaca pun merangkak-rangkak so tak der org nak kawan dgn dia kecuali kak zan yg baik ati ni..):p

    ReplyDelete
    Replies
    1. k.zan, ha tak dapat nak masuk blog k.zan la..mcm k.zan block saya, dia tulis k.zan tak nak share post pada sy. huhu

      Delete
  5. macam2 alasan yang leh timbul

    ReplyDelete
  6. aty suker amik gambar..!!! jadi asben hadiahkan dslr mase pegnan tahun lepas tuk amik gambar dan moment2 mase pegnan..tapi die yang teror gune...aty tau posing jer..hahaha

    ReplyDelete
  7. Mulakan lah dgn bismillah...pasti tahu mana nak mula cerita nnt....kamu sudah semakin ceria..i'm hepi 4 that...

    ReplyDelete
  8. ikut suka mu la kawanku....penting ke penggunaan kata ganti nama yunk oii..

    ReplyDelete
  9. saya pun ada kamera digital harapkan hubby yg beli :-)

    ReplyDelete
  10. saya pakai kamera HP je... senang... :D

    ReplyDelete